top of page

BOP (Basisopleidingsprogramma)

BOP (Basisopleidingsprogramma)

Een Duitse Herdershond dient zich binnen een huisgezin en in de buitenwereld te gedragen als een sociale, betrouwbare, gehoorzame en zelfzekere hond.

De nodige karaktereigenschappen zijn bij elk correct gefokte pup aanwezig, maar dienen gestimuleerd en uitgebouwd te worden door middel van juiste opvoeding en training.


Door middel van dit Basis Opleidings Programma leert u om de hond zelfzekerheid en gehoorzaamheid bij te brengen en een sociaal karakter verder uit te bouwen.


Het beste wordt hiermee zo vroeg mogelijk gestart (vanaf 3 maanden), omdat juist de jonge hond bijzonder beïnvloedbaar is in de opbouw van zijn/haar karakter en gedrag. Correct sociaal gedrag en gehoorzaamheid wordt systematisch aan u en uw hond aangeleerd via diverse oefeningen in groepsverband met individuele ondersteuning.


Volgende basisoefeningen zijn geïntegreerd in het programma naar moeilijkheidsniveau (1, 2 en 3) : aan de voet volgen (met leiband - / zonder leiband), springen, zitoefeningen en afliggen - / oproepen op commando, enz...


Vanaf de leeftijd van 10 maanden mag uw Duitse Herdershond worden toegelaten om eerste examen af te leggen.

Te behalen niveau's : BOP1, BOP2, BOP3


Na het behalen van uw examen hebt de mogelijkheid om wedstrijden te spelen binnen uw niveau.

bottom of page